Documentaire die van binnenuit de verkiezingscampagne van Obama portretteert, vanaf najaar 2006 tot 4 november 2008, de dag van de verkiezingen.

Ami Rice en Alicia Sams hebben Obama vanaf het begin in zijn rol als senator van Illinois met de camera gevolgd. Ze waren geïnteresseerd in de politieke ervaring van een veelbelovend jonge politicus van hun eigen generatie en wilden zijn entree op het politieke toneel vastleggen.

De documentaire toont de grenzeloze, gedreven inspanning van de vrijwilligers van de campagne, maar het laat ook de vakkundigheid en de bijzondere talenten zien, van de mensen die het organiseerden. De campagne liet de conventionele politieke methoden en strategieën ver achter zich liggen. Hoogte- en dieptepunten, die in de media breed werden uitgemeten, zijn aanwezig. Het verlies in belangrijke staten, de controverse over de relatie van Obama met dominee Jeremiah Wright worden opgevolgd door hoogtepunten als zijn kandidaatsstelling door de partij boven senator Hilary Clinton.

Obama verliest zijn geliefde grootmoeder op de dag voor zijn definitieve overwinning op senator John McCain. Het waren vooral de jonge mensen die essentieel waren voor de overwinning van Obama. Voor de televisie wacht het Obama campagneteam in Chicago de uitslag af. Er klinkt applaus wanneer de staten Ohio en vervolgens Iowa naar Obama gaan. Uiteindelijk komt het nieuws van Obama's overwinning.