Holland Doc

Lost Mother

EO

'Lost Mother' schetst het portret van Nel; moeder van negen kinderen die allemaal onder toezicht staan of uit huis zijn geplaatst. Een unieke inkijk in haar leven en hoe zij de zorg om zich heen ervaart.

Drie van Nel's zoons zitten in de jeugdgevangenis. ‘Wat is dit voor een moeder?’ vraagt Margit zich af aan het begin van de documentaire. De film schetst de wanhoop en het onvermogen van een moeder die niet goed om kan gaan met een situatie als deze. Contact met hulpverleners heeft Nel nauwelijks. De complexiteit van de problemen binnen het gezin plaatsen ook de hulpverleners steeds opnieuw voor dilemma's. De film schetst de wanhoop van een moeder die de hulpverlening in deze complexe situatie niet naast maar tegenover zich ziet.

De documentaires werden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam. Daarbij gaf de gemeente Margit Balogh de mogelijkheid om een volledig onafhankelijk product te maken. Margit maakte eerder onder andere de documentaires The Boy Is Mine en Uw Wil Geschiede