Tot donderdag 23 april wekelijks om 22.40 uur op NPO 2

Deze serie bevat exclusieve interviews met Hillary zelf en daarnaast met echtgenoot Bill, vrienden en journalisten. Bovendien laat hij nooit eerder vertoonde beelden zien van achter de schermen uit de presidentscampagne van 2016. regisseur Nanette Burstein bevraagt ook Hillary’s bondgenoten en politieke tegenstanders nauwgezet. Het resultaat is een opmerkelijk portret van het leven en de carrière van een bijzondere vrouw uit de Amerikaanse politiek die heel wat tegenslagen heeft overwonnen, maar net naast de hoofdprijs greep.

Eelco Bosch van Rosenthal over Hillary

Eelco Bosch van Rosenthal is hard aan het monteren voor de nieuwe serie De Slag om Texas (NTR), te zien vanaf 5 april. Daarbij enigszins gehinderd door de maatregelen rond het coronavirus, maar: ‘er zijn ergere dingen’.

Wat heb jij met Hillary Clinton?
'Ik volg de Amerikaanse politiek natuurlijk al heel lang, ik heb haar wel geïnterviewd en ook gevolgd.'

En wat vind je van de serie Hillary?
'Eerst even iets over de achtergrond ervan: ze hadden heel veel materiaal, en het was de bedoeling dat dat een mooie documentaire of een serie zou opleveren op het moment dat zij president werd. Nou, dat liep natuurlijk anders. En toen zaten ze ineens met tweeduizend uur aan materiaal! Ik denk dat deze serie is gemaakt, niet alleen omdat dat materiaal er nou eenmaal was, maar ook omdat Clinton vindt dat ze echt een verhaal te vertellen heeft.'

Lees verder door hieronder op 'OPEN' te klikken.

afleveringen