Donderdag 1 april om 21.30u op NPO 2 Extra

Maddy the Model

VPRO

Deze documentaire volgt Madeline Stuart op haar reis om 's werelds eerste professionele supermodel met het syndroom van Down te worden, waarbij ze onze perceptie van identiteit, schoonheid en handicap uitdaagt.

Madeline Stuart is een modeberoemdheid met het downsyndroom die meerdere keren de catwalk van New York Fashion Week heeft gelopen. De eerste keer maakte enorme indruk  op het publiek. Ze was zichtbaar korter dan de andere modellen, maar ze straalde geluk uit. Op de terugweg gaf ze high fives aan beroemdheden op de eerste rij. Dat is hoe zij in het leven staat.

De Zweedse filmmaker Jane Magnusson volgt Maddy en haar moeder Rosanne tijdens hun campagne voor inclusiviteit en diversiteit in de modewereld. Maddy opent deuren voor mensen met een handicap door te breken met de oude schoonheidsnormen. Ze heeft meer dan 350.000 volgers op Instagram en wordt wereldwijd gedekt door internationale media. Maar zorgt haar carrière écht voor meer diversiteit binnen de industrie, of is ze alleen de nieuwste trend in de modewereld?

Regisseur: Jane Magnusson