Close Up

Robyn Beeche - A Life Exposed

AVRO

De in Australië geboren fotograaf Robyn Beeche werd in het Londen van de jaren tachtig beroemd met haar baanbrekende foto's van beschilderde modellen en haar creatieve samenwerking met figuren als modeontwerper Vivienne Westwood en zanger Divine. Op het hoogtepunt van haar succes gaf ze alles op en verhuisde ze naar India om daar met haar camera religieuze rituelen vast te leggen.

In de jaren tachtig, toen Photoshop nog niet bestond, wisten fotograaf Robyn Beeche en haar team van stylisten en visagisten iedereen te verbazen met foto's van extravagant beschilderde en geklede modellen.
 
Op het toppunt van haar roem onderging Beeche een transformatie toen ze tijdens een reis in India voor het eerst het religieuze Holi festival meemaakte, waarbij deelnemers in een extatisch ritueel felgekleurde poeders over elkaar heen gooien. India bleek een magische aantrekkingskracht op Beeche uit te oefenen en ze besloot haar carrière op te geven en naar dat land te verhuizen.
 
Nu, vijfentwintig jaar later, wijdt Robyn Beeche nog steeds al haar tijd en energie aan het documenteren van de kleurrijke tradities van de Indiase regio waar zij woont. Het verhaal dat de documentaire A life exposed vertelt, beweegt zich tussen Australië, Londen en India, en laat zien hoe Beeche tot de beslissing kwam om haar leven totaal te veranderen.

Regisseur: Leslie Branagan