Up Close

In extase

AVRO

Waarom kun je elk weekend kiezen uit tientallen dancefeesten waar je urenlang tot diep in de nacht kunt dansen? En wat heeft dancemuziek precies te maken met extase?

Pelgrum: "Toen mijn dochter vijftien jaar was, danste ze op muziek die ik verschrikkelijk vond. In mijn oren was het hersenloze muziek, monotoon gedreun. Maar toen ik mij begon te verdiepen in die zogeheten dancemuziek, werd ik er toch door gegrepen."

In extase laat je unieke interviews met DJ’s in hun studio zien, je hoort en ziet hoe zij hun tracks componeren. Ook sta je naast ze op het podium en voel je hoe de DJ’s met hun sets spelen voor publiek, hoe ze met hun muziek mensen in trance kunnen brengen. Ontdek een backstage wereld waarin Nederlandse DJ's internationaal aan de top staan.

In extase is een ontdekkingsreis van 70 minuten, die je meeneemt in de fascinerende wereld van dancemuziek, house, techno, hardcore, trance, van de underground scene in een krakersdorp tot de immense Amsterdam Arena gevuld met 40.000 mensen in witte kleding, deze film bezorgt je de ultieme dance-ervaring van binnenuit.

Acht toonaangevende DJ's, vijftien verschillende podia en een weergaloze soundtrack: ervaar zelf hoe dancemuziek je in extase kan brengen.

Regisseur: Ruud Pelgrum