Chen Chen is een jonge Chinees die zich in het bruisende Barcelona staande houdt met werk voor een bedrijfje dat krakkemikkige appartementen verhuurt aan toeristen. Ondertussen droomt hij van een eigen restaurant met als specialiteit zijn lievelingskostje, ‘Cola Chicken’.

Iedere ochtend wordt Chen Chen wakker in een van de vele appartementen die zijn baas in Barcelona verhuurt en waar hij – zolang ze niet bezet zijn – stiekem slaapt. Een eigen appartement heeft hij niet. Enkel met wat kleine spulletjes kan hij een persoonlijke noot aan zijn steeds wisselende slaapplekken geven. Op zijn nachtkastje prijkt een foto van het restaurantje dat hij ooit hoopt te bezitten en een beeldje van een Chinese ‘lucky cat’.

Zodra het alarm van zijn mobiele telefoon gaat begint er voor Chen Chen een lange hectische dag die bestaat uit het inchecken van toeristen en het ondergaan van hun woede-uitbarstingen, want er is altijd wel iets mis met de appartementen. Dat levert hilarische situaties op, maar ook ontroerende momenten. Gelukkig heeft hij steun aan Malo, de schoonmaakster van de appartementen, met wie hij lief en leed deelt. Chen Chen is daarnaast een optimist: “Ik doe dit werk graag, ook al komt er veel stress bij kijken. Het maakt me volwassener. Ik word er sterker van.”

Cola Chicken is een film van Wytse Koetse, een Nederlandse filmer die de afgelopen tien jaar in Barcelona woonde en werkte. Toen hij Chen Chen ontmoette werd hij meteen gegrepen door zijn ambitie en levensinstelling. Hij besloot hem een zomer lang te volgen en zijn leven in een documentaire vast te leggen.