Achter het scherm bij Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

NTR

Serie reportages naar aanleiding van het zestigjarig jubileum van de televisie in Nederland. De rollen worden omgedraaid: de kijker krijgt nu eens de kans een blik in de keuken van de makers te werpen.

Tonko Dop volgde bekende en onbekende makers van zeven Nederlandse toptitels: Het Journaal, Studio Sport, De Reünie, Pauw en Witteman, X-Factor, Flikken Maastricht en Sesamstraat.

Aflevering: Pauw en Witteman

Bij Pauw & Witteman tref je als kijker elke dag oude en nieuwe bekenden die napraten over de gespreksonderwerpen van de dag. Een plek waar gediscussieerd en gelachen wordt. Elke werkdag is voor de presentatoren en makers een race tegen de klok. We zien hoe er gedurende de dag in moordtempo onderwerpen bijkomen en dus ook sneuvelen. Maar ook hoe er gejaagd wordt op studiogasten en hoe nog vlak voor de uitzending de boel op zijn kop gaat voor een kersvers nieuwsfeit. Ondanks alle hectiek en stress is er die avond weer een keurige uitzending met ook gewoon weer meer dan een miljoen kijkers.

Het is maandagmorgen 26 september, locatie: de redactie van Pauw & Witteman in Amsterdam. Eén onderwerp voor de komende uitzending lijkt vast te staan, al voor het weekend was er een afspraak gemaakt met wielrenster Marianne Vos. De redactie gaat nog op zoek naar drie andere gasten. Het wordt een ochtend van lezen, bellen en overleggen. Aan het begin van de middag dient een tweede onderwerp zich aan, Vladimir Poetin stelt zich kandidaat voor het presidentschap van Rusland en journalist Peter d'Hamecourt heeft net een boek over Poetin geschreven dat over een maand verschijnt: de tweede gast is binnen. Vervolgens begint het grote afwegen. Er zijn genoeg onderwerpen, maar er wordt getwijfeld: levert het een interessante uitzending op? Om 16.00 uur is er een keuze gemaakt, taxi's worden gebeld en de eerste promo voor die avond wordt gemaakt. En dan komt er om 21.00 uur groot nieuws binnen...