De zedenzaak rondom Jeffrey Epstein schokte de hele wereld. Het klinkt als een complottheorie: een miljonair die minderjarige meisjes ronselt te misbruiken. Niets bleek minder waar; in 'Surviving Jeffrey Epstein' vertellen zijn slachtoffers over wat hen is overkomen.

De docuserie Surviving Jeffrey Epstein is een vierdelige aanklacht tegen de Amerikaanse multimiljonair, Jeffrey Epstein, met een voorkeur voor steeds weer nieuwe en véél te jonge meisjes. De man zou er een soepel draaiende machinerie op na hebben gehouden, met meisjes die eerst werden misbruikt en daarna gevraagd werden om voor 200 euro per hoofd andere meisjes te ronselen. Waarop Epstein dan weer zijn lusten kon botvieren. En niet alleen hij, natuurlijk. Een hele coterie van bekende kennissen, waarbij altijd weer de naam van de Britse prins Andrew valt, zou hebben meegeprofiteerd.

In deze vierdelige serie vertellen slachtoffers van Epstein over wat hen is overkomen. Daarnaast vallen advocaten, (forensisch) psychologen en omstanders hen bij. Een diepgravend onderzoek naar de gruwelijke zedenzaak.

Regie: Anne Sundberg & Ricki Stern

Meer documentaires over misdaad