Leaving Neverland - met livegesprekken

Leaving Neverland

VPRO

Een vier uur durende documentaire over het vermeend kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson.

Michael Jackson is een van 's werelds meest gevierde pop-iconen. Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.

De naaste familie van Michael Jackson heeft de getuigenissen van de mannen verworpen, maar er is ook veel steun. Zo kregen de twee bij de première op het Sundance Film Festival een enorm applaus.

De documentaire wordt in zijn geheel uitgezonden op vrijdagavond 8 maart om 19.50 uur bij de VPRO op NPO 3. De voor- en nabeschouwing wordt geleid door Janine Abbring.

Leaving Neverland in het nieuws

In gesprek met de regisseur

Kunnen we Michael Jackson nog draaien?