Fastfoodketens en de makers van verwerkt voedsel voegen al jaren extra suiker toe om eten beter verteerbaar te maken. Die toename is niet alleen een probleem voor lage-inkomensgroepen, die vaak worden geassocieerd met voeding gerelateerde gezondheidsproblemen, maar voor de hele samenleving. De documentaire laat zien dat we ziek worden van ons eten. Bij de mensen die lijden aan voeding gerelateerde ziekten is slechts 30 procent zwaarlijvigheid het probleem. De andere 70 procent - ook de slanke mensen - worden voor dezelfde medische problemen gesteld als de mensen met obesitas. Twee jaar lang volgt regisseur Stephanie Soechtig een groep kinderen die op basis van het uitgangspunt 'Dieet en beweeg', proberen gezonder te leven.
Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?