Het Uur van de Wolf

Golden Earring, Making Tits 'n Ass

NTR

Na negen jaar radiostilte brengt de grootste rockband van Nederland, Golden Earring, zijn 25ste album uit: Tits ’n Ass. Tussen de opnamen door vertellen ze met de nodige Haagse humor hoe de nieuwe nummers tot stand zijn gekomen.

De opnamen in Londen verlopen volgens Barry Hay als een “stressloze bevalling”, maar ondanks de samenwerking met producer Chris Kimsey, die onder andere werkte met de Rolling Stones, blijkt het geluid bij thuiskomst toch minder ‘Earring’ dan verwacht: “Ik ben een zeikerd, ze noemen me zelfs conservatief maar ik wil gewoon dat het goed klinkt”, aldus Golden Earring basgitarist Rinus Gerritsen.

Hij oordeelt hard over de eerste geluidsmixage. Het moet live klinken, ballen hebben en dat is lastig in een studio. Gelukkig schiet een bekende ‘reddende ridder’ te hulp voor het remixen van het album. Het resultaat is een gedegen, gedreven en typische Earring plaat. Misschien wel de laatste? Initiatiefnemer van de doorstart, gitarist George Kooymans, kijkt twijfelend de camera in. Lekker rocken smaakt altijd naar meer.

Regisseur: Marcel de Vré