3Doc:

iPod I phone I am

KRO, VPRO

Volgend jaar bestaat de iPod tien jaar. Door de komst van dit apparaatje is onze manier van omgaan met muziek, foto's en film enorm veranderd. Na de iPod kwamen ook de sociale netwerken en smartphones binnen handbereik, zodat we inmiddels niet meer mèt media leven, maar ìn media.

IJsbrand van Veelen laat zien hoe de generatie van de digital natives, mensen die in het digitale tijdperk geboren zijn, omgaan met nieuwe vormen van media. Inmiddels is de iPod alweer vervangen is voor de smartphone. Met zo'n smartphone kun je jezelf afsluiten van de wereld, door muziek te luisteren, maar ook onze hele sociale wereld zit erin verborgen. Veel mensen kunnen niet meer zonder zo'n apparaatje. De vraag is of er alleen maar voordelen zijn aan deze digitale wereld? Is het goed dat al die informatie die je ooit online gezet hebt altijd te vinden blijft?  

In deze documentaire vertelt een man over zijn verslaving aan de digitale wereld. Op zijn hoogtijdagen zat hij zo'n 250 uur per maand achter een scherm. Hij besloot af te kicken. Om dat proces te registeren heeft hij een 'analoog blog' bijgehouden. Is deze man een uitzondering? Of zijn we allemaal een beetje verslaafd aan de digitale wereld? Is er nog wel een uitweg? Deze vragen komen aan bod in de 3Doc: iPod I phone I am.

Regisseur: IJsbrand van Veelen