maandag 11 mei, 21:05, NPO 2

All Cats Are Grey in the Dark

VPRO

Kattenman Christian doet alles voor zijn twee poezen en neemt ze overal mee naartoe. Het gezin verwacht kittens.

Zijn twee poezen, Marmelade en Katjuscha, zijn alles voor de Zwitserse Christian. Hij neemt ze overal mee naartoe, en dat laten de beestjes zich welgevallen. Zo rijden ze mee in een winkelwagentje, hangen ze onderuitgezakt op de bank van een bar, of genieten vanaf zijn schouders van het uitzicht op een veerboot. Dat laatste is onderdeel van een reis met een belangrijk doel: gezinsuitbreiding.

Het voelt allemaal alsof er geen camera bij is. Ongegeneerd loopt Christian in zijn onderbroek door zijn flat en praat tegen de poezen. En tegen zijn smart speaker Alexa. 'Hoe veel kleintjes kunnen katten krijgen?' Het leven van het drietal staat op het punt te veranderen, want de reis is geslaagd.

Regisseur Lasse Linder liet zich duidelijk inspireren door Ulrich Seidl, zowel qua onderwerpkeuze als wat betreft de gestileerde benadering. De ietwat onconventionele relatie tussen mens en dier wordt statisch en van enige afstand geobserveerd. Zo staat de camera regelmatig achter halfopen deuren, gericht op de kamer waarin het soms ongemakkelijk hechte trio zich bevindt. 

Regie: Lasse Linder

Meer dierendocu's