Vrijdag 18 september, 20:30u op NPO 2 Extra

#Unfit: The Psychology of Donald Trump

VPRO

Is Donald Trump mentaal ziek? Er worden veel grapjes over de man gemaakt, maar kan het echt wetenschappelijk aangetoond worden dat hij niet alleen ongeschikt, maar ook ronduit gevaarlijk is als president van het machtigste land ter wereld?

De documentaire #Unfit: The Psychology of Donald Trump neemt een diepe duik in de hersenpan van een van de meest controversiële figuren uit de moderne geschiedenis. Deze diepe duik wordt genomen door allerlei psychologen en psychiaters, maar ook door George Conway (inderdaad, de man van) en Anthony Scaramucci, de man die bijna hoofd Communicatie van het Witte Huis was geworden onder Trump.

#Unfit: The Psychology of Donald Trump werpt een sociologische blik op het electoraat dat hem verkoos en het collectieve effect dat hij op de Amerikaanse maatschappij en instituten heeft. Al vanaf de campagne van 2016 wordt hij door psychologen onder de loep genomen, maar ze kwamen er nooit zo open voor uit als nu. Want voor het eerst hebben ze besloten dat het genoeg is geweest.

Regie: Dan Partland

Meer documentaires over politiek