Believer

Believer

EO

Dan Reynolds, zanger van Imagine Dragons en lid van de Mormoonse kerk, is bezorgd over de manier waarop zijn kerk met homoseksualiteit omgaat. Hij besluit dat het tijd is voor verandering.

Dan Reynolds, zanger van de band Imagine Dragons is lid van de Mormoonse kerk. Maar ondanks zijn liefde voor zijn Mormoonse cultuur, kon hij op een gegeven moment zijn ogen niet langer sluiten voor de anti-homostijd die zijn kerk voerde.

Daarbij ziet Reynolds ook het zelfmoordcijfer van jongeren in de staat Utah stijgen. Hij besluit dan dat het tijd is voor verandering. Hij gaat op een missie met een duidelijk doel: er moet anders naar homoseksualiteit worden gekeken door de Mormoonse kerk.

Hij werkt daarvoor samen met Tyler Glenn, de frontman van Neon Trees. Tyler Glenn was ook lid van de Mormonen en is zelf gay. Glenn en Reynolds willen door middel van muziek de dialoog openen tussen de Mormoonse kerk en de leden van de LGBTIQ+-gemeenschap. 

Samen zetten ze daarom het Festival LoveLoud op in Salt Lake City. Filmmaker Don Argott volgt hoe het festival ondanks de minimale middelen tot stand komt. Want terwijl een concert van Imagine Dragons meestal meteen uitverkoopt, heeft LoveLoud meer voeten in de aarde...

Regie: Don Argott

De leukste pride-documentaires