De Boeddhistische Blik:

Becoming who I was

NCRV

Padma Angdu lijkt een gewone, Indiase jongen. Totdat wordt ontdekt dat hij de reïncarnatie is van een belangrijke Tibetaanse leraar, een zogenoemde Rinpoche. Zijn leven komt daarom in het teken te staan van de terugkeer naar zijn voormalige klooster in Tibet.

Een ongelofelijk levenspad

In de noorden van India, in het gebied Ladakhi, woont de jonge jongen Padma Angu. Omgeven door prachtige bergen en uitgestrekte vergezichten woont hij met zijn moeder en zijn oom. Hij gaat naar school, heeft vrienden, speelt en gaat sleeën in de winter. Oh ja, en hij is de reincarnatie van een vooraanstaande Tibetaanse monnik: een Rinpoche.

In 'Becoming who I was' wordt Padma acht jaar lang gevolgd door documentairemaker Moon Chang-Yong. Langzaam maar zeker ontvouwt zich een uitgestippeld levenspad voor de jonge Padma. Een levenspad wat verder zal lopen vanaf zijn vorige leven. Maar om tot volle bloei te komen zal hij verder moeten studeren bij zijn voormalige kloosterorde in Tibet.

Hij vertrekt daarom uiteindelijk samen met zijn oom op een zware, emotionele en indrukwekkende reis door India. Hoe verder ze van huis gaan, hoe dichter ze naar elkaar toegroeien. Ze laten de prachtige berggezichten van Ladakhi achter zich, komen door de heilige stad Varanasi, totdat ze aankomen bij de grens met Tibet...

Lukt het de Rinpoche om terug te keren naar de plek van zijn vorige leven?

Regie: Moon Chang-Yong

Meer documentaires over religie?