The Red Chapel

The Red Chapel

VPRO

Twee Deense komieken en een filmmaker gaan vermomd als vaudeville-act naar Noord-Korea met als doel de onderdrukkende wetten en gebruiken van het land belachelijk te maken.

'The Red Chapel' is het verslag van een bizarre expeditie. Gewetenloze journalist Mads Brügger en Deens-Koreaanse komieken Jacob en Simon reizen af naar Korea om op te treden, onder het voorwendsel een klein, Deens theatergezelschap te zijn. In werkelijkheid zijn ze van plan om met humor de ingewikkelde effecten van het onderdrukkende regime bloot te leggen. 

De film volgt het gezelschap terwijl ze liefdevol maar stevig worden begeleid door een moederlijke overheidsmedewerker langs belangrijke, historische bezienswaardigheden. We zien hoe ze 'samenwerken' met andere overheidsfunctionarissen aan hun optreden. Ondertussen valt ​​hun dubbelleven Jacob zwaar, omdat hij tegenstrijdige emoties van genegenheid en haat voelt voor zijn gastheren.

'The Red Chapel' is een donker-humoristische kijk op de Noord-Koreaanse dictatuur. De titel verwijst naar een communistische spionagecel die opereerde in nazi-Duitsland onder de naam "Rote Kapelle".

Regie: Mads Brügger