Movies that Matter:

De waarheid over mijn vader

BNNVARA

De vader van journaliste Clarice Gargard diende onder het schrikbewind van de voormalig president van Liberia, Charles Taylor. In haar ogen was haar vader een wereldverbeteraar, maar naarmate ze meer ontdekt, slaan de twijfels toe. Clarice gaat op zoek naar het ware gezicht van haar vader, van wie ze grotendeels gescheiden is opgegroeid.

In Liberia spreekt ze onder andere met ambtenaren van de Liberiaanse overheid, werknemers van het Telecombedrijf waar haar vader directeur was en leden van politieke partij National Patriotic Party (NPP), de voormalige partij van dictator Charles Taylor. Clarice onderzoekt wat de rol van haar vader binnen de regering was tijdens de burgeroorlog in de jaren '90. Waarom had hij nauwe banden met oorlogscrimineel en toenmalig rebellenleider Taylor? Was haar vader uit op macht, of is hij inderdaad de idealistische patriot waar ze altijd zo trots op is geweest? De documentaire laat een strijd zien tussen goed en kwaad, opstand en veranderende morele waarden in tijden van oorlog.

Regie: Shamira Raphaëla

“Mijn werk speelt zich altijd af in het ongrijpbare gebied tussen goed en kwaad. Ook in deze film speel ik met de perceptie van de kijker; niets is wat het lijkt. Het is een poëtische detective waarin zowel het publiek als Clarice om elke hoek een nieuwe aanwijzing kan vinden.”

Shamira Raphaëla

Meer Movies that Matter