Wie is David Koresh en waarom zijn er zoveel mensen bereid om voor hem te sterven? Is hij een profeet die komt waarschuwen voor het naderende einde van de wereld of is hij gewoon een oplichter?

David Koresh ontwikkelt zich van een arbeiderskind uit Texas tot profeet van een apocalyptische, religieuze sekte: de Branch Davidians. Volgelingen uit de hele wereld reizen naar Mount Carmel in de veronderstelling dat hij een Messias is die door God is gezonden om hen te leiden in de laatste strijd tegen Babylon.

De inval heeft een noodlottige afloop. De FBI zet tanks in en stelt sluipschutters op. De Branch Davidians in de belegerde ranch Mount Carmel geloven dat de profetie wordt vervuld. Koresh wordt gevraagd vrouwen en kinderen vrij te laten en zichzelf over te geven. Uiteindelijk kondigt Koresh aan dat hij zijn openbaring zal schrijven, maar het is te laat.

 Niemand kent David Koresh als hij zich vestigt als leider van de Branch Davidians (een afsplitsing van de Zevendagsadventisten) op de ranch Mount Carmel in Waco, Texas. Op 28 februari 1993 loopt een arrestatiepoging wegens verdenking van illegaal wapenbezit uit op een vuurgevecht met tien doden. Dit leidt tot een belegering door de FBI van Mount Carmel.

Pas na 51 dagen maakt een bestorming met tanks en traangas een einde aan de belegering. 76 sekteleden, waaronder 22 kinderen, komen hierbij om het leven.