The Clinton Affair

3. Mixed Messages

VPRO

Monica Lewinsky vertrouwt de details van haar intieme relatie met de president toe aan haar collega Linda Tripp, die de conversatie stiekem opneemt. Dit en veel meer in aflevering 3, Mixed Messages.

Na de verkiezingen neemt Bill Clinton, tegen haar verwachtingen in, geen contact op met Monica Lewinsky. Hierdoor voelt ze zich verraden en gebruikt, wat er toe leidt dat ze voor het eerst iemand in vertrouwen neemt over hun relatie: Linda Tripp. Een collega van Monica in het Pentagon.

Maar Tripp blijkt minder betrouwbaar dan verwacht, ze belt de conservatieve provocateur, Lucianne Goldberg die haar adviseert de telefonische gesprekken tussen haar en Lewinsky op te nemen.

Intussen besluit het Hooggerechtshof dat de zaak van Paula Jones, die Clinton ervan beschuldigt dat hij haar seksueel geintimideerd heeft, mag doorgaan. Daarmee is voor haar advocaten de weg vrij om op zoek te gaan naar andere vrouwen die zeggen door de presidentte zijn lastiggevallen. Zijn vrouw Hillary moet getuigen voor een Grand Jury voor het Whitewaterschandaal. Newsweek-journalist Michael Isikoff hoort van Linda Tripp over de affaire van de president met de stagiaire.