The Clinton Affair

1. Handing the Sword to the Enemy

VPRO

De Democraten heroveren na twaalf jaar Republikeins bewind weer het Witte Huis, maar de schandalen die Bill Clinton tijdens de campagne teisterden, blijven hem achtervolgen in Washington. Dit en meer in aflevering 1 van 'The Clinton Affair': Handing the Sword to the Enemies.

Bill Clinton begeleid net als Donald Trump zijn regeringsperiode met de slogan 'Make America Great Again', het is interessant om te zien hoe in een andere context deze slogan z'n werk doet.

Hoewel Bill Clinton vol goede moed begint aan zijn presidentschap volgen allerlei gerechten hem en daarmee ruiken bepaalde Republikeinen bloed. Na de zelfmoord van Vince Foster, de juridisch adviseur van het Witte Huis, probeert president Clinton de schandalen de wereld uit te helpen door een speciaal aanklager op de zaken te zetten: Ken Starr. Maar Starr blijkt een dubbelzijdig zwaard.

Naar aanleiding van geruchten dat Clinton als gouverneur afspraakjes regelde via politieagenten, dient Paula Jones een aanklacht tegen hem in wegens ongewenste intimiteiten. De Republikeinen grijpen deze kans met beide handen aan om aan de stoelpoten van de Clintons te zagen. Terwijl het onderzoek van de speciaal aanklager zich uitbreidt, begint de president een verhouding met Monica Lewinsky, die stage loopt in het Witte Huis. Hiermee zet hij zijn politieke loopbaan op het spel.