2Doc:

Nu verandert er langzaam iets

KRO-NCRV

Waar komt onze zoektocht naar zelfverbetering vandaan? Zijn we ooit goed genoeg? ‘Nu verandert er langzaam iets’ is een uitgesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur.

In vaste, wijde camerastandpunten onderzoekt de film verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering. Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs observeert de film o.a. therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ bij een gemeentelijke ordehandhaving en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden. Het is aan de kijker om te beslissen of deze mindfulness programma’s en trainingen symbool staan voor iets groters.

De film ging in première op het IDFA 2018 en won de prijs voor beste Nederlandse documentaire.

Regie: Menna Laura Meijer

DocTalks Nu verandert er langzaam iets

In deze DocTalks gaat Ersin Kiris in gesprek met regisseur Menna Laura Meijer over haar documentaire 'Nu verandert er langzaam iets'. Waarom wilde ze een kritische blik werpen op de hedendaagse coaching- en trainingscultuur? En waarom koos ze ervoor te filmen in wijde kaders?

Interview met psychiater Dirk De Wachter over de film

'Nu verandert er langzaam iets' in de media

'Nu verandert er langzaam iets' is een intrigerende spiegel en een subliem tijdsdocument van Nederland tegelijk ★★★★☆