2Doc:

King Bibi Netanyahu

VPRO

2Doc:

King Bibi Netanyahu

VPRO

Israël gaat op 9 april vervroegd naar de stembus. ‘King Bibi Netanyahu’ laat aan de hand van media-optredens zien hoe de politicus zich de afgelopen veertig jaar heeft ontwikkeld. Hoe is Netanyahu op het punt gekomen dat hij kans maakt om Israëls langstzittende minister-president te worden?

Netanyahu heeft altijd een haat-liefdeverhouding met de media gehad. Zowel zijn privéleven als zijn politieke carrière is publiekelijk vastgelegd. Hij verschijnt niet alleen in de media als het aankomt op zijn expertise op het gebied van terrorisme, maar ook als hij zich moet verantwoorden voor een buitenechtelijke affaire. Netanyahu is zijn tijd vooruit als hij eind jaren ’90 een eigen site gebruikt om persoonlijker contact te hebben met zijn kiezers.

‘King Bibi Netanyahu’ geeft met rijk archiefmateriaal een gelaagd beeld van de politicus. Door de één wordt hij gezien als redder van Israël en door de ander als cynische, agressieve politicus die er vooral op uit is zijn macht te behouden.

Regie: Dan Shadur. King Bibi Netanyahu is een internationale coproductie met o.a. VPRO

In de vierdelige documentaireserie Inside The Mossad interviewt regisseur Duki Dror tientallen voormalige agenten van de Mossad, de Israëlische veiligheidsdienst. De kopstukken vertellen in de serie openhartig over hun vak.