2Doc

De vrouwen van Venserpolder

Human

Venserpolder bestaat uit zestien woonblokken. De binnentuin van blok 10 gold jarenlang als een no-go area vanwege de criminaliteit. Maar nu de vrouwen van Venserpolder er moestuintjes aanleggen, verandert dat.

Veel van de bewoonsters van Venserpolder - de meeste alleenstaande moeders - komen zelden buiten. Eenzaamheid heerst in de flatgebouwen. Maar door het moestuinproject dat mede door Ama, een vrouw die opgroeide in de Bijlmer, is geïnitieerd, ontmoeten de vrouwen elkaar.

Melie, Talita, Gilma en Maureen zijn enkele van die bewoonsters die enthousiast aan de slag gaan met hun tuinen en daar niet alleen hun planten doen groeien, maar ook hun zelfvertrouwen en geloof in de mensheid.

Want tijdens het zaaien, wieden en oogsten delen ze lief en leed. Er wordt nieuws uitgewisseld. Uitgelegd hoe je uien verbouwt en geholpen bij het vinden van een baantje voor het neefje dat niet wil deugen. Herinneringen aan hoe de buurt ooit was worden opgehaald, er wordt getroost bij moeilijke momenten. En er wordt heel veel gelachen.

Regie: Eva de Breed.