2Doc:

In Praise of Nothing

NCRV

Het Niets blijft een van de oudste filosofische vraagstukken van de mensheid. Een cinematografische roadmovie waarin Iggy Pop als Niets het aardse bestaan observeert en becommentarieert.

Licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbegrip dat hem telkens ten deel valt, besluit zijn zetel te verlaten om één weekend onze aarde te bezoeken. Wat volgt is een cinematografische roadmovie waarin Niets het aardse bestaan observeert en becommentarieert.

In een periode van acht jaar heeft Mitic 62 cameramensen wereldwijd gevraagd, waaronder prijswinnende filmmakers, wat voor hen Niets is en ze dat laten filmen. Het leverde een grote hoeveelheid indrukwekkend materiaal op uit zeventig verschillende landen, waaruit hij een visueel betoog over Niets heeft samengesmeed.

Recensies

"Iggy Pop narrates in rhyming verse as the voice of Nothing in this sensationally strange slice of avant-garde pontificating"

"Iggy Pop’s narration brilliantly complements this gorgeous cavalcade of cine-snapshots"