2Doc:

Back to the Taj Mahal Hotel

EO

Tijdens een terroristische aanslag in het Taj Mahal Palace-hotel in het Indiase Mumbai lieten in 2008 tientallen mensen het leven. Jaren na de aanslag komen vijf getuigen terug op deze beladen plek.

Tot de dag van de aanslag waren hun levens totaal verschillend; elk kwam met een andere reden naar het hotel. Nu delen ze een traumatische ervaring. In deze film word je als kijker meegenomen naar de verschrikkelijke nacht door middel van persoonlijke verhalen, archiefbeelden van beveiligingscamera's en een interview met een van daders.

Regie: Carina Molier

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Chris Kijne met regisseur Carina Molier over haar documentaire 'Back to the Taj Mahal Hotel'.

Kijk ook..

Die avond in Bataclan

Twee jaar na de terreuraanslag in de Parijse concertzaal Bataclan spreekt documentairemaker Jessica Villerius in ‘Die avond in Bataclan’ hoofdpersonen en nabestaanden van het bloedbad. Die avond van 13 november 2015 drongen drie IS-terroristen tijdens een concert van de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal de concertzaal binnen waarbij ze 89 muziekliefhebbers doodden.