Movies that Matter

De verloren kinderen van het Kalifaat

BNNVARA

Sinan Can reist met Houssein, vader van twee IS-kinderen, naar Syrië. In de puinhopen van het kalifaat gaat Houssein op zoek naar zijn familie. Ze bezoeken Raqqa, waar zoon Ilyas om het leven kwam.

Sinan en Houssein trekken ook langs de Koerdische kampen op zoek naar zijn dochter en haar twee kinderen. Zal Houssein in de brokstukken antwoorden op zijn vragen vinden?

Regie: Jochem Pinxteren

Sinan Can en Houssein bij 'Pauw'

De documentaire in het nieuws

Echoes of IS

Houssein vertelde eerder al het verhaal over zijn zoon in de webdocumentaire 'Echoes of IS' van Submarine Channel.

Meer documentaires van Sinan Can

In 't spoor van IS

In het tweeluik ‘In het spoor van IS’ probeert journalist Sinan Can de opkomst en ondergang van Islamitische Staat te verklaren.

Onze missie in Afghanistan

Tienduizenden Nederlandse militairen zetten vanaf 2002 voet aan de grond in Afghanistan. Om de taliban terug te dringen en het land op te bouwen. Maar wat heeft de missie nu eigenlijk opgeleverd?

Bloedbroeders

In Bloedbroeders onderzoeken een Turks-Nederlandse journalist (Sinan Can) en een Armeens-Nederlandse musical-acteur (Ara Halici) hoe hun familie 100 jaar geleden betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs.

De Arabische Storm

Vijf jaar na de Arabische Lente onderzoekt journalist Sinan Can hoe de revolutie van hoop tot chaos en strijd heeft geleid.

Uitgezet

‘Uitgezet’, een vierdelige documentaireserie over het lot van uitgezette asielkinderen.