2Doc:

De deal

EO

Twee jaar geleden sloot de EU een deal met Turkije om de grote vluchtelingenstroom beheersbaar te maken. Hoe functioneert deze wet in de praktijk?

Op 18 maart as. is het precies twee jaar geleden dat de EU-Turkije-deal werd ondertekend, een noodzakelijk kwaad volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. De overeenkomst moest een eind maken aan de stroom vluchtelingen die in het najaar van 2015 tussen de Turkse en de Griekse kust op zoek naar veiligheid en een beter bestaan dagelijks de verdrinkingsdood riskeerde. Hoog tijd voor een kritische analyse over de effectiviteit van de deal.

Regie: Els van Driel en Eefje Blankevoort

DocTalks: in gesprek met regisseurs Els van Driel en Eefje Blankevoort

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseurs Els van Driel en Eefje Blankevoort over hun documentaire 'De deal'.

Bekijk ook... 'De Europeaan'

In de documentaire De Europeaan volgt filmmaker Dirk Jan Roeleven eurocommissaris Frans Timmermans tijdens de politieke onderhandelingen over de vluchtelingendeal die de Europese Unie met Turkije sloot.

Meer documentaires over politiek meer