2Doc:

Love Means Zero

VPRO

Nick Bollettieri is een eigenzinnige tenniscoach, die in de jaren tachtig veel succes had met zijn omstreden aanpak. Interviews worden afgewisseld met archiefmateriaal van legendarische tennismatches.

Nick Bollettieri is een eigenzinnige tenniscoach, die in de jaren tachtig veel succes had met zijn aanpak. Zijn manier van werken was omstreden, maar Bollettieri bracht zijn pupillen een winnaarsmentaliteit bij en maakte zo van jonge talenten grote kampioenen, onder wie Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Venus and Serena Williams, Boris Becker en Mary Pierce. Interviews met de 86-jarige Bollettieri, voormalige pupillen en werknemers worden afgewisseld met archiefmateriaal van legendarische tennismatches. Aan het woord komt Boris Becker, die met Bollettieri's hulp zijn grote rivaal Agassi wist te verslaan. Agassi zelf werkt niet mee aan de film. Hij weigerde Bollettieri nog te zien nadat deze de samenwerking met hem had beëindigd.

Regie: Jason Kohn

Interview met Richard Krajicek

Raemon Sluiter met regisseur Jason Kohn

Raemon Sluiter ontmoet Jason Kohn, regisseur van de IDFA-film de Love Means Zero.

Recensies

'Geen denker, die Nick Bollettieri'

'..plenty to work with in creating this sharp portrait of a singular sports personality'

'If "The Act of Killing" were about a tennis coach instead of a genocidal maniac, it might look a little something like this'

Meer documentaires over sport