2Doc:

Waiting for the Sun

VPRO

In China worden kinderen van terdoodveroordeelden meestal aan hun lot overgelaten. Als ze geluk hebben belanden ze in 'Sun Village'. Een groepje kinderen in dit tehuis wordt twee jaar lang gevolgd.

In China zitten meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze worden gestigmatiseerd en leven op straat. Als ze geluk hebben belanden ze in 'Sun Village' bij oma Zhang. Zij is een oudere, voormalige gevangenisbewaker die de afgelopen 25 jaar dit weeshuis, voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of geëxecuteerd, heeft gerund.

De kinderen komen uit heel China en hebben verschillende achtergronden, maar wat hen bindt is het verlangen naar hun ouders. Veel kinderen kunnen net hun veters strikken wanneer ze in 'Sun Village' terechtkomen. Noodgedwongen groeien ze snel op en leren ze voor zichzelf te zorgen. Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgt twee jaar lang het leven van een groepje kinderen in het tehuis en laat enkele bepalende momenten in het leven van deze kinderen zien.

Regie: Kaspar Astrup Schroder

Recensie

"This film is beyond Dickensian"

Meer documentaires over China