Hoe vaak wordt u staande gehouden?

Verdacht

KRO-NCRV

Wat doet het met je als je op basis van je huidskleur regelmatig staande wordt gehouden door de politie? Onontkoombaar, recht in de camera doen veertien Nederlanders verslag van hun bizarre ervaringen met politiecontroles.

De impact van dit etnisch profileren blijkt groot, want het raakt hen in de ziel en ondermijnt het vertrouwen in de politie: een verwijdering die niet alleen hen, maar ons allemaal aangaat. Verdacht is een wrange aanklacht met enige zelfspot, die de kijker verbaast, verwart, misschien zijn afgrijzen oproept, maar vooral inzicht biedt.

Regie: Nan Rosens

Controle Alt Delete

Regisseur Nan Rosens werkte voor de film samen met organisatie Controle Alt Deletezij zetten zich in tegen etnisch profileren en voor eerlijke en effectieve politiecontroles. 'Wij streven naar een politie voor en van iedereen', zoals de organisatie zelf omschrijft. Controle Alt Delete is nauw betrokken bij de film en organiseerde voor de tv premiere voorvertoningen door het hele land, waarna zij in gesprek gingen met het publiek over het onderwerp etnisch profileren. Meer weten over Controle Alt Delete? Klik hier.