2Doc:

Angela Merkel - The Unexpected

VPRO

Een analyse van de loopbaan van Angela Merkel, een politica die op geheel eigen wijze van onverwachte ontwikkelingen weet te profiteren.

Een analyse van de loopbaan van Angela Merkel die zich in september 2017 verkiesbaar stelt voor een vierde termijn. De documentaire geeft een beeld van Merkel als een politicus die weet wat ze doet en verduidelijkt de positie die zij heeft ingenomen ten aanzien van het vluchtelingenvraagstuk. De film laat ook zien hoe toevalligheden soms een carrière bepalen. Angela Merkel blijkt een politica die op geheel eigen wijze van onverwachte ontwikkelingen weet te profiteren.

Regie: Sebastian Dehnhardt, Torsten Komer en Mattias Schmidt

Minicollege over Merkel

"Is Merkel unkaputtbar?"

Duitsland-correspondent van de NOS, Jeroen Wollaars, legt in een minicollege uit wie Angela Merkel is en hoe het kan dat ze vrijwel onbedreigd op een derde termijn als Bondskanselier afstevent.

In een vierdelige podcast praat Chris Kijne je helemaal bij over de toestand van de Duitse politiek

Biografe van Angela Merkel bij Buitenhof

Het ziet er naar uit dat Angela Merkel op 24 september wordt herkozen als bondskanselier van Duitsland. Schrijver en journalist Michèle de Waard schreef een politieke biografie over het succes van twaalf jaar Merkel.

Meer documentaires over Duitsland