2Doc:

La Chana

VPRO

Antonia Santiago Amador, ofwel ‘La Chana’ was een rijzende ster in de wereld van de flamencodans in de jaren zestig en zeventig. Op haar hoogtepunt verdween ze uit de schijnwerpers. In de film ‘La Chana’ vertelt de flamencodanseres op leeftijd wat de reden was voor haar verdwijning en zien we hoe zij zich voorbereidt op een komende voorstelling. Haar lijf is weliswaar niet meer wat het was, maar haar passie en gevoel voor flamenco zijn onveranderd.

Winnaar IDFA Audience Award 2016

Op de laatste dag van IDFA 2016 in Tuschinski werd bekendgemaakt dat La Chana van Lucija Stojevic de winnaar is van de VPRO IDFA Audience Award.

Meer lezen

Recensie in Trouw: Flamencoster La Chana, natuurkracht op het podium

Een vrouw als La Chana met zo'n karakter en zo'n verleden is goud voor elke documentairemaker: het bevat passie, vreugde en verdriet en een schurk die we allemaal haten. Maar het is Stojevic' oog voor detail en de vragen die we niet horen, die dit allemaal mogelijk maken.

Recensie in DeMorgen: ‘La Chana’: Eerbetoon aan de Speedy Gonzales van de flamenco

La Chana is een knappe ode aan de legendarische flamencodanseres Antonia Santiago Amador. Een must voor fans van castagnetten en zwierende rokken.