2Doc: Death in the Terminal

Death in the Terminal

VPRO

Een busstation in Beër Sjeva in Israël wordt onder schot genomen door een terrorist. De menigte richt zich op de vermoedelijke dader.

In 2015 wordt een busstation in Beër Sjeva in Israël onder schot genomen door een terrorist. De woedende menigte richt zich op degene waarvan zij aannemen dat hij de dader is. De documentaire maakt een reconstructie van de gebeurtenissen op basis van de beveiligingsvideo's, mobiele telefoons en de getuigenissen van degenen die daar waren.

Regie: Tali Shemesh en Asaf Sudri

2Doc Reports op IDFA 2016

2Doc Reporter Tessa Louise Pope peilt reacties van bezoekers op de aangrijpende documentaire 'Death in a Terminal' tijdens een vertoning op IDFA 2016.

De film won de Award voor beste Mid-Length documentaire op IDFA 2016.

Recensies

"het menselijke element dreigt verloren te raken bij de verslaggeving van dit soort gebeurtenissen"

"hoe de manier waarop je een verhaal vertelt van invloed is op je vooroordelen"

Kijk ook..

Die avond in Bataclan

Twee jaar na de terreuraanslag in de Parijse concertzaal Bataclan spreekt documentairemaker Jessica Villerius in ‘Die avond in Bataclan’ hoofdpersonen en nabestaanden van het bloedbad.

014

6 items

IDFA vanaf de bank

Dossier
Recent Toegevoegd

La Chana

Antonia Santiago Amador, ofwel ‘La Chana’ was een rijzende ster in de wereld van de flamencodans in de jaren zestig en zeventig. Op haar hoogtepunt verdween ze uit de schijnwerpers. In de film ‘La Chana’ vertelt de flamencodanseres op leeftijd wat de reden was voor haar verdwijning en zien we hoe zij zich voorbereidt op een komende voorstelling. Haar lijf is weliswaar niet meer wat het was, maar haar passie en gevoel voor flamenco zijn onveranderd.

De kinderen van juf Kiet

In 'De kinderen van Juf Kiet' volgen regisseurs Petra en Peter Lataster een jaar lang juf Kiet en haar klas met leerlingen uit alle windstreken. Sommige van hen komen uit oorlogsgebieden.

Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint-Petersburg en laat zien hoe de musici van het Concertgebouworkest de harten van mensen in andere culturen veroveren.

The Wonderful Kingdom of Papa Alaev

Hedendaagse shakespeareaanse vertelling over een beroemde Tadzjiekse muzikale familie, die wordt geleid door de charismatische, grappige, maar ook dominante, patriarch Papa Alaev.

Happily Ever After

Als haar zoveelste relatie op de klippen dreigt te lopen besluit filmmaker Tatjana Bozic dat het roer drastisch om moet. In een ultieme poging de relatie met de vader van haar zoontje te redden gaat Tatjana te rade bij haar ex-mannen. Waarom ging het mis tussen hen en wat kan ze daarvan leren voor haar huidige relatie? Met een flinke dosis zelfspot confronteert ze zichzelf en haar exen met de complexiteit van het liefdesleven van de moderne mens.