Ambulance

Ambulance

VPRO

Om de Gaza-oorlog te kunnen documenteren sluit hij zich aan bij het paramedische team van een ambulance. Nooit eerder zag hij de gevolgen van geweld van zo dichtbij.

Om levens te redden scheurt Mohamed Jabaly in de ambulance rond in het hart van de oorlog. De dood is voortdurend aanwezig en Jabaly verschuilt zich achter zijn camera om zijn angst te kunnen bedwingen. Met zijn familie kan de filmmaker niet delen wat hij meemaakt en hij trekt steeds meer op met het ambulanceteam. Ondank alle angst maken ze grappen met elkaar en moedigen ze elkaar aan.

Wanneer vier jongetjes van negen op het strand geraakt worden door een raket is Jabaly er met het ambulanceteam als een van de eersten bij. Het paramedische team van de ambulance staat onder leiding van kapitein Abu Marzouq, een man die al veel levens heeft gered en Jabaly raakt bevriend met hem. Alles verandert wanneer het ambulanceteam wordt geraakt door een bom terwijl ze in een gebouw zijn. Marzouq is gewond en Jabaly ervaart een enorme zinloosheid. Hij zou het liefst weg willen rennen, maar hij kan nergens heen.

2Doc: Ambulance is een zeer persoonlijk verslag over de Gaza-oorlog in 2014 van de 24-jarige filmmaker Mohamed Jabaly. 

Regie: Mohamed Jabaly