2Doc:

The Grown Ups

EO

Anita, Rita, Ricardo en Andrés verlangen naar meer zelfstandigheid. Al veertig jaar gaan zij naar een school voor kinderen met het syndroom van Down en dat begint hen te vervelen. Nu ze voorbij de 45 zijn, is het werk in de bakkerij van de school voor hen niet spannend genoeg meer.

Rita en Andrés zijn stapelverliefd op elkaar en willen niets liever dan trouwen, maar dat wordt niet geaccepteerd door hun omgeving. Zowel Anita en Andres als Ricardo en Rita krijgen trainingen om ‘bewuste volwassenen’ te worden, maar ze blijven tot hun grote frustratie afhankelijk van de keuzes van anderen. Commentaarloos volgt Maite Alberdi de vier Chilenen in haar ontroerende, aandoenlijke en soms confronterende portret The Grown Ups.

Regisseur: Maite Alberdi

Recensies

Maite Alberdi's sensitive, good-humored study of Down's Syndrome adults expresses anger against the system with a light touch.

Waarom besloot regisseur Maite Alberdi de Chileense Anita, Rita, Ricardo en Andrés te filmen? En hoe is de situatie van mensen met Downsyndroom in Nederland?

Lijstje documentaires

Hoe is het om als volwassene met een verstandelijke beperking te leven? Deze documentaires vertellen je het verhaal van verschillende mensen die, ondanks dat ze 'anders' zijn en tegen beperkingen en onbegrip aanlopen, toch proberen hun dromen te verwezenlijken.