Successen en spanningen op weg naar de top

Hockeymeisjes

BNN

Het meisjes-A-team van AH&BC, een van de beste meisjes-A-teams van Nederland, wordt een seizoen lang gevolgd in hun jacht naar het landskampioenschap. De documentaire biedt een unieke inkijk in het gesloten bolwerk van de hockeywereld. We leren de wereld kennen van deze getalenteerde meisjes; de dromen en de opofferingen die de weg naar de topsport met zich meebrengt.

Coming-of-age documentaire

Dromen, decepties en selecties

Het team moet aan hoge verwachtingen voldoen. Buiten het teambelang heeft ieder meisje ook haar eigen (verborgen) agenda. Want als ze met de hoge druk kunnen om gaan, wordt een van hen in de toekomst misschien wel de nieuwe Naomi van As of Ellen Hoog. Hoe combineren de meiden hun al drukke leven met hockey op hoog niveau, op weg naar het landskampioenschap? En wie gaat er na dit seizoen door binnen de topsport of stopt na al die fanatieke jaren? De meiden staan op een keerpunt van hun leven, waardoor de spanningen door al deze vraagstukken op scherp staan.

AH&BC en EK Hockey

De Club

AH&BC, kortweg ‘Amsterdam’, is een van de grootste en succesvolste hockeyclubs van het land en de oudste hockeyclub van het Europese vasteland. Het wordt ook wel het ‘Ajax’ onder de hockeyclubs genoemd. Binnen dit team zitten zeven meisjes al in het Nederlands A, iets wat een unicum is. Het sportcomplex van AH&BC ligt in het Amsterdamse Bos en heeft de beschikking over het beroemde Wagener Stadion. Dit nationale hockeystadion is het toneel van het Europees Kampioenschap voor dames en heren dat 18 augustus van start gaat.

Meer topsport