2Doc:

The Valley of Salt

EO

Terwijl geloofsgenoten de terreur in landen in Afrika en het Midden-Oosten ontvluchten besluit een christelijke familie in Caïro te blijven.

Als de jonge Egyptische filmmaker Christophe Magdy Saber voor het eerst terugkeert naar zijn ouders in Cairo na de Egyptische revolutie, treft hij een land in politieke onrust. Tijdens de onrusten, onder president Morsi, zijn christenen vogelvrij. De christelijke ouders van Christoph, de Egyptische Magdy Saber en Zwitserse Annelise Saber, worden geterroriseerd en per sms met de dood bedreigd door fanatieke moslims. Ondanks alle bedreigingen besluiten zijn ouders in het land te blijven en hun zendingswerk voort te zetten.

Op indrukwekkende wijze legt Christophe de situatie van zijn ouders vast. Hoe gaan zij met de bedreigingen om? Hoe houden ze stand tegen de steeds sterker wordende bedreigingen? Hoe houden ze vast aan hun geloof en het vertrouwen dat Egypte en The Valley of Salt bestaansrecht hebben?

De situatie in Egypte was dusdanig bedreigend, dat Christophe pas vier jaar na het maken van de beelden de film kon afronden.

Regie: Christophe M. Saber