2Doc:

The Wolfpack

VPRO

De familie Angulo besluit hun zes zoons binnen te houden en thuis les te geven. Vader geeft hen films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de films die zij zien.

The Wolfpack is een bizarre maar optimistische film over de kracht van de verbeelding. De familie Angulo wil naar het beloofde land Zweden, maar door economische omstandigheden komen ze niet verder dan een klein appartement in het, in vaders ogen, verdorven New York. De ouders besluiten hun zes zoons binnen te houden.

Moeder geeft hen thuis les en vader geeft hen films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid van de films die zij zien. Ze schrijven scènes uit en spelen favoriete scènes na in zelfgemaakte kostuums en decors, zoals scènes uit Reservoir Dogs en The night before Christmas.

Regisseur Crystal Moselle leert de jongens op straat kennen wanneer ze als Wolfsroedel (Wolfpack) gemaskerd en verkleed New York verkennen. Zij raakt onder de indruk van deze jongens die de wereld om hen heen becommentariëren vanuit hun bijzondere perspectief gebaseerd op de filmische werkelijkheid die zij kennen van de meer dan 5000 films die ze thuis hebben gezien.