2Doc:

Stories We Tell

VPRO

Filmmaker Sarah Polley ontdekt dat de waarheid minder absoluut is dan ze dacht. Als ze haar familieleden interviewt over de familiegeschiedenis, merkt ze dat ze verschillende antwoorden krijgt op dezelfde vragen.

Stories We Tell laat zien hoe ongrijpbaar de waarheid is en hoe herinneringen ons als individuen vormen. Polleys moeder vertrok en liet een hoop vragen onbeantwoord. Elk familielid heeft een eigen versie van het verleden. De filmmaakster luistert naar de tegenstrijdige antwoorden die haar familieleden geven en stelt vast dat dit past bij de karakters van haar gecompliceerde, maar ook liefdevolle familie.

Met Stories We Tell levert Polley een zeer persoonlijk product af dat kenmerken heeft van zowel documentaire als fictiefilm. Nostalgische 8mm-filmpjes brengen de reconstructie van een opmerkelijke geschiedenis nog meer tot leven. Stories We Tell zit vol onverwachte plotwendingen en maakt je nieuwsgierig naar je eigen familiegeschiedenis. De film kreeg in 2012 de prijs voor de beste documentaire op het filmfestival van Toronto.

Regie: Sarah Polley