2Doc:

Verloop van jaren - dichter bij Remco Campert

VPRO

Remco Campert heeft een beeld van zichzelf geschapen als een charmant zondagskind, dat bij iedereen geliefd is. Maar wie is hij echt?

Schrijver Remco Campert ziet zichzelf in de allereerste plaats als dichter, ook al is hij wellicht bekender van zijn columns, verhalen en publieke optredens. Daarin heeft hij een zorgvuldig beeld van zichzelf geschapen als een charmant zondagskind, dat bij iedereen geliefd is. Maar wie is hij echt?

Remco Campert wordt een jaar lang gevolgd. Over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood en de poëzie als levenselixer. 'Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf, leef ik.'

Regisseur: John Albert Janssen

Regisseur John Albert Janssen over zijn werk:

Lees meer over Remco Campert op NPO Focus

Kijk en luister meer over Remco Campert..

De 86-jarige dichter en schrijver Remco Campert bespiegelt het dagelijks leven – en in het bijzonder zijn eigen bestaan en de daarbij passende gedichten.

Remco Campert rijdt samen met Kees van Kooten naar een literaire voorstelling van Saint Amour. Voor de laatste keer. Maar hoe toch te signeren na afloop, met een gebroken arm?

In het kader van Nationale Gedichtendag is documentairemaker Hans Keller te gast bij Holland Doc 24 in de serie Docugasten. Keller vertelt over zijn keuze voor de documentaire Het alfabet van Remco Campert.

Kijk voor meer Remco Campert ook op vpro.nl