2Doc:

The Wonderful Kingdom of Papa Alaev

EO

Hedendaagse shakespeareaanse vertelling over een beroemde Tadzjiekse muzikale familie, die wordt geleid door de charismatische, grappige, maar ook dominante, patriarch Papa Alaev.

Nu hij de tachtig is gepasseerd begint Papa Alaev zijn greep op het familiebedrijf te verliezen. Zijn kinderen, maar vooral zijn kleinkinderen, dringen aan op een onafwendbare, maar ook onzekere overgang van de monarchie naar democratie.

014

6 items

IDFA vanaf de bank

Dossier
Recent Toegevoegd

La Chana

Antonia Santiago Amador, ofwel ‘La Chana’ was een rijzende ster in de wereld van de flamencodans in de jaren zestig en zeventig. Op haar hoogtepunt verdween ze uit de schijnwerpers. In de film ‘La Chana’ vertelt de flamencodanseres op leeftijd wat de reden was voor haar verdwijning en zien we hoe zij zich voorbereidt op een komende voorstelling. Haar lijf is weliswaar niet meer wat het was, maar haar passie en gevoel voor flamenco zijn onveranderd.

De kinderen van juf Kiet

In 'De kinderen van Juf Kiet' volgen regisseurs Petra en Peter Lataster een jaar lang juf Kiet en haar klas met leerlingen uit alle windstreken. Sommige van hen komen uit oorlogsgebieden.

Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint-Petersburg en laat zien hoe de musici van het Concertgebouworkest de harten van mensen in andere culturen veroveren.

Death in the Terminal

Een busstation in Beër Sjeva in Israël wordt onder schot genomen door een terrorist. De menigte richt zich op de vermoedelijke dader.

Happily Ever After

Als haar zoveelste relatie op de klippen dreigt te lopen besluit filmmaker Tatjana Bozic dat het roer drastisch om moet. In een ultieme poging de relatie met de vader van haar zoontje te redden gaat Tatjana te rade bij haar ex-mannen. Waarom ging het mis tussen hen en wat kan ze daarvan leren voor haar huidige relatie? Met een flinke dosis zelfspot confronteert ze zichzelf en haar exen met de complexiteit van het liefdesleven van de moderne mens.