2Doc:

De Zero Revolutie - Henk Peeters

VPRO

Bijna alle aanhangers van de 'anti-schilderkunstige' Nul-beweging namen in 1965 afstand van de beweging, met uitzondering van de in 2013 overleden beeldend kunstenaar Henk Peeters.

De in 2013 overleden beeldend kunstenaar Henk Peeters was de onvermoeibare organisator en woordvoerder van de 'anti-schilderkunstige' Nul-beweging - voor sommigen een exposeringsvehikel, voor anderen een manier om te schoppen tegen de conventies in de kunst. Bijna alle aanhangers, onder wie Armando en Jan Schoonhoven, namen in 1965 afstand van de beweging, met uitzondering van Peeters. Hij probeerde nog lang trouw te blijven aan de idealen, in zijn kunst en in zijn leven.

Kijk ook deze documentaire over Jan Henderikse van de Nul-beweging

Een documentaire van Sherman de Jesus over beeldend kunstenaar Jan Henderikse die een van de  oprichters van de Nederlandse Nul-beweging  was en volgens een Duitse krant 'der Grossvater des Trash' is. De kunst van Henderikse is geworteld in alledaagse voorwerpen en afval. Maar ook fotografeerde hij alle hoeken van Broadway en liet hij een granaatgat in brons afgieten. Hiermee is hij niet alleen een rommelkunstenaar maar ook een van de bekendste Nederlanders die werkt in de traditie van de ready-made kunst.