2Doc

Retour hemel II

MAX

Toen journalist Mark Bos in september 2012 op 46-jarige leeftijd de diagnose 'ongeneeslijk ziek' kreeg, begon zijn zoektocht naar de genezing van prostaatkanker. Vanaf de eerste dag filmde Mark zijn ziekteproces, waarvan het eerste deel te zien was in januari 2015. Na de uitzending in januari begon Mark met het tweede deel van zijn documentaire, maar kreeg in februari te horen dat de uitzaaiingen dusdanig hard groeiden dat een alternatieve geneeswijze niet meer mogelijk bleek. Na een heftige periode van chemotherapie stierf Mark op 49-jarige leeftijd.

Voor en achter de camera

Bos is niet alleen de hoofdpersoon van zijn film, maar ook de cameraman. Bang om zijn emoties te tonen is hij niet. Hierdoor kom je dichterbij het leven en de strijd van een kankerpatiënt dan ooit. Ga mee langs artsen en alternatieven genezers die hem beloftes doen en deze niet kunnen waarmaken.

De camera wordt ook mee op reis genomen. Tijdens zijn reizen daagt Bos zichelf uit met sport en extreme kou. Zijn zoektocht brengt hem uiteindelijk samen met Wim Hof, beter bekend als The Iceman. Door concentratie en meditatie is hij in staat zijn afweerreactie te sturen. Dit maakt mogelijk dat hij tegen de ergste kou kan. Na getraind te hebben met The Iceman wil Bos de bijna zesduizend metershoge Kilimanjaro in Afrika beklimmen in enkel een korte broek met schoenen en zonder zuurstof.

Regisseur: Mark Bos