2Doc: Hip Hop - Eration

Hip Hop-eration

MAX

Een groep van dertig ouderen van wie sommigen al bijna honderd zijn, bereidt zich voor op de wereldkampioenschappen hiphopdansen in Las Vegas. Ze worden getraind door de uitbundige coach Billie Jordan op het kleine Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke.

Coach Billie Jordan is ervan overtuigd dat haar dansers geplaatst zullen worden voor de wedstrijd in Las Vegas, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Haar groep bestaat namelijk uit hiphoppers die een aanzienlijke leeftijd hebben bereikt, waarvan de oudste deelnemer 95 is.

Het optimisme van coach Billie wordt beloond. De groep wordt uitgenodigd om in Las Vegas op te treden. Er zijn nog een aantal obstakels te overwinnen: er moet geld komen voor de reis en individuele problemen vragen om een oplossing; geeft de dokter toestemming voor de reis of kun je je dementerende man alleen laten? Sommigen zijn vastbesloten: “Ik heb altijd al dansend willen sterven”.  Uiteindelijk vertrekt de groep toch naar Las Vegas en hun optreden daar overbrugt een generatiekloof. Het jonge publiek heeft zoiets nog nooit eerder gezien.

Regie: Bryn Evans