2Doc:

The Queen of Versailles

VPRO

De familie Siegel was exorbitant rijk omstreeks 2007. Het kon niet op en ze bouwden het grootste woonhuis van Amerika. Dit woonhuis was geïnspireerd op het paleis van Versailles en herbouwd in een moderne stijl met een sushi-bar en een bowlingbaan. Wanneer de crisis haar intrede doet, loopt alles helaas anders dan verwacht.

Meneer en mevrouw Siegel planden om met hun kinderen en bedienden in de villa te gaan wonen. Door de crisis stortte het timeshare-imperium van David Siegel in en de huishouding en opvoeding van de acht kinderen, komt op het bordje van mevrouw. Het huwelijk van de twee lijdt ook onder de situatie.

Regisseur: Lauren Greenfield

Meer over 'The Queen of Versailles'

Recensie NY Times: Let Them Eat Crow

''It has been said that we live in a new gilded age, in which the rich take it as their sovereign right and civic duty to get richer, while the rest of us look on in envy, simmer with resentment or dream of rebellion. “The Queen of Versailles,” a new documentary by Lauren Greenfield about life on the thin, fragile, sugarcoated top layer of the upper crust, captures the tone of the times with a clear, surprisingly compassionate eye.'' Lees via de link de gehele recensie van A.O. Scott in de New York Times.

‘The Queen of Versailles’ over haar leven na de crisis

In juni 2017 was Jackie Siegel te gast bij Jinek. Hier vertelt ze hoe ze terugkijken op de documentaire, hoe ze de crisis te boven zijn gekomen en wat er verder in hun leven is gebeurd.