2Doc:

Citostress

NCRV

Op woensdag 14 april 2016 presenteerde de Inspectie van het Onderwijs een rapport over de staat van het onderwijs. Volgens dit rapport is de ongelijkheid tussen even slimme kinderen van hoogopgeleide en laagopgeleide ouders gegroeid. Kinderen van laagopgeleide ouders krijgen bij gelijk niveau regelmatig een lager schooladvies dan die van hoogopgeleide ouders.

Verschillende politici en hoogleraren willen daarom het belang van de Citotoets weer vergroten. Aan de Citotoets kleven echter ook nadelen, het is immers een momentopname. Ontdek hoe kinderen omgaan met de stress voor, tijdens en na deze toets in Citostress.

Jaarlijks moeten alle kinderen in groep 8 geloven aan de toets die bepalend is voor hun toekomst: de Citotoets. In Citostress geeft Ingeborg Jansen weer hoe leerlingen, leraren en ook ouders met de stress omgaan.

Kinderen werken jarenlang voor een zo goed mogelijk resultaat op hun eindtoets. Tegelijkertijd werken ze ook hard om toegelaten te worden tot de beste middelbare school en proberen ze zo te voldoen aan alle aanvullende eisen. In de documentaire zien we kinderen én ouders van verschillende Rotterdamse scholen.

Regie: Ingeborg Jansen

Tweets over Citostress en de Citotoets

Wat vind jij? Ga naar twitter.com/2docnl en discussieer mee!