news letter

Niels van Koevorden, 2013

Ik stond erbij

NCRV

Drie jonge mannen worden vader. Ze leven toe naar de geboorte van hun eerste kind en proberen zich voor te bereiden op wat komen gaat. Wat is hun rol als man tijdens de zwangerschap en hoe houden ze zich staande tijdens de bevalling? Een film van verwachting, verrassing en verwondering.

Bart: 'Ik zou willen dat mijn zoon op mij lijkt. Nou ja, met de looks van mijn vriendin dan. Mij, maar dan wel knap, zeg maar'.

In de 2Doc: Ik stond erbij zijn de moeders nauwelijks in beeld. De camera is tijdens de bevalling gericht op de vaders. Van heel dichtbij zien we de spanning op de gezichten en de euforie en emotie bij hét moment. Ik stond erbij is een uniek filmdokument waarbij aanstaande vaders in beeld komen op een manier die niet eerder te zien was. 
 

De film sleepte al meerdere prijzen in de wacht waaronder de publieksprijs op het Go Short International Short Film Festival in Nijmegen, de award voor voor de beste korte documentaire op het Full Frame Festival in Amerika Durham en twee VERS Award voor nieuw Nederlands filmtalent.

Ik stond erbij
is een film van Niels van Koevorden, geproduceerd door Een van de jongens. Niels van Koevorden reist momenteel de festivals af met de documentaire Ne me quitte pas die meerdere nominaties in de wacht sleepte op het IDFA 2013, en in december op tv te zien is.

kijk ook: