Interview Jan Siebelink over 'Voor de eeuwigheid'

Interview Jan Siebelink

VPRO

Op maandag 20 februari zendt de NCRV de documentaire 'Voor de eeuwigheid' uit van Arno Kranenborg. Jan Siebelink spreekt met Holland Doc 24 over deze documentaire van NCRV Dokument en de overeenkomsten met zijn roman 'Knielen op een bed violen'.

Bekijk ook de documentaire Het onzegbare van Pieter Verhoeff over Siebelinks succes met zijn roman Knielen op een bed violen.

De roman Knielen op een bed violen is direct een megasucces en wint de AKO Literatuurprijs. Bewogen lezers, maar vooral lezeressen, bezoeken Siebelinks lezingen, in bibliotheken, literaire cafés en kerkgebouwen. De kwekerij in Velp wordt een bedevaartsoord, er komen speciale Siebelink-wandelingen en het gat in de heg, waaronder de zwartgejaste ‘oefenaars’ Siebelinks vader stiekem opzochten, wordt tegenwoordig opgeluisterd door waxinelichtjes van geëmotioneerde lezers.

Filmmaker Pieter Verhoeff volgt Siebelink op zijn reizen langs plaatselijke bibliotheken en kleine dorpshuizen, bezoekt samen met hem de plaatsen die een belangrijke rol spelen in zijn roman en laat Siebelink aan het woord over zijn diepste motieven. Over zijn protestantse achtergrond op de Velpse kwekerij en zijn val van het geloof.